Bestelling en betaling

Vóór het plaatsen van een bestelling wordt de totaalprijs incl. verzendkosten door Vintage Room gecommuniceerd via de website. Voor uw bestelling via www.vintageroom.nl geldt een betalingsverplichting. De verkoop van een product  komt tot stand zodra u in het winkelwagentje op de button ‘Betalen’ hebt geklikt.

U kunt uw betaling op verschillende manieren voldoen, zoals aangegeven tijdens het bestelproces. Na het plaatsen van een bestelling ontvangt u direct een bevestiging per e-mail met daarin een overzicht van de totale kosten, inclusief de verzendkosten.

Betaling is mogelijk via:

1) iDEAL: als u gebruik maakt van internetbankieren ABN AMRO, Fortis, ING, Rabobank of SNS Bank dan kunt u direct met iDEAL betalen. U rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van uw eigen bank.

2) MasterCard / Visa

3) In geval van betaling vooruit via overboeking per bank of giro dient uw betaling volledig binnen 5 werkdagen na besteldatum door vintageroom.nl te zijn ontvangen. Mocht dit echter om welke reden dan ook niet lukken binnen de gestelde periode dan kunt u ons dit van tevoren laten weten en zullen wij het product na overleg langer voor u vasthouden. Klanten binnen de EU kunnen een betaling verrichten d.m.v. een SEPA overboeking a.d.h.v. de IBAN en BIC nummers in de bestelbevestiging. Banken garanderen een betaling binnen 3 werkdagen. Is uw betaling niet binnen de genoemde periode ontvangen of zonder tegenbericht, dan vervalt de reservering. Uw bestelling wordt dan door ons geannuleerd en het product wordt voor verkoop vrijgegeven. Bij betaling per bank geldt als datum van betaling de datum van creditering van de bankrekening van Vintage Room.

Het is helaas niet mogelijk om online te betalen met een Vintage Room cadeaubon. U kunt deze inwisselen in onze winkel.

Wanneer uw betaling door ons is ontvangen, verzenden wij uw bestelling zo spoedig mogelijk.

Verzending en levering

Vanwege de kwetsbaarheid van sommige producten adviseren wij u om deze af te halen in onze winkel in ’s-Hertogenbosch.  Wanneer dit het geval is, staat dit bij de productdetails vermeld. Wenst u dat het product toch verstuurd wordt, dan kunt u contact met ons opnemen voor een alternatieve bezorgmethode. De kosten voor deze afwijkende bezorging zijn voor uw rekening en worden bij ruilen of retourneren van het product niet vergoed.

Bestellingen worden zo spoedig mogelijk na ontvangst van de betaling verstuurd met PostNL. Als producten een langere levertijd dan 2 werkdagen hebben, of wanneer u deze in onze winkel moet afhalen, ontvangt u hiervan per e-mail bericht. Indien producten onverhoopt niet leverbaar zijn, zal dit per e-mail of via de website vintageroom.nl medegedeeld worden. We verwachten dat u de producten bij levering in ontvangst neemt. Bij gebreke daarvan worden de producten voor uw rekening en risico opgeslagen. Overschrijding van een leveringsdatum geeft u nimmer het recht tot enigerlei schadevergoeding jegens vintageroom.nl.

Vintage Room is niet verantwoordelijk voor handelingen van de douane m.b.t. uw pakket; we hebben hier geen controle over. De koper is verantwoordelijk voor invoer- of andere douanekosten gerelateerd aan een bestelling uit en verzending naar landen buiten de Europese Unie. De kosten hiervoor worden bepaald door de douane en zijn niet bekend bij Vintage room.

Vintage Room is niet aansprakelijk voor beschadigingen, of verlies van de producten die worden verzonden door Post NL. vintageroom.nl draagt het risico van de producten af op het ogenblik waarop de producten aan het opgegeven adres ter ontvangst worden aangeboden.

Retourneren en ruilen

Wij doen er alles aan om u via onze website zo volledig mogelijk te informeren over de producten en diensten. Indien u niet tevreden bent met het product dat u hebt ontvangen dan kunt u uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden herroepen. U heeft na herroeping nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour zenden naar onze winkel zijn voor eigen rekening. Retourzendingen onder rembours worden niet geaccepteerd.

Wilt u een product ruilen? Neem dan eerst contact met ons op.

Let op: het is niet mogelijk om producten die speciaal voor u op maat zijn samengesteld, bijvoorbeeld snoeren en fittingen, alsmede bestaande producten die voor u zijn aangepast, te retourneren of ruilen. Ook is het niet mogelijk om lichtbronnen te retourneren of ruilen, aangezien wij niet kunnen controleren of deze reeds zijn gebruikt. Behang is een maatproduct en kan niet derhalve niet worden geretourneerd. Twijfelt u over een product? Dan nodigen wij u uit om het in onze winkel in ’s-Hertogenbosch te komen bekijken.

Om gebruik te maken van het herroepingsrecht kunt u contact met ons opnemen. Dat kan via het contactformulier op onze website, door een e-mail te sturen aan info@vintageroom.nl of telefonisch. Vermeld hierbij uw bestelnummer. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren op uw bericht.

Indien u een product wilt retourneren dient u het product ongebruikt en met alle geleverde toebehoren in de originele onbeschadigde verpakking aan ons te retourneren. Wij stellen het zeer op prijs als u het product op dezelfde wijze retourneert als u het geleverd heeft gekregen, in de onbeschadigde fabrieksverpakking, en waar nodig verzekerd verstuurt. Als u besluit om gebruik te maken van een verzendmethode waarbij pakketten niet traceerbaar zijn, dan kunnen wij niet verantwoordelijk worden gehouden voor het mogelijke zoekraken van uw pakket.

Stuur uw pakket binnen 14 dagen na uw retourmelding terug naar onderstaand adres:

Vintage Room
ZUIDERPASSAGE
Zuiderparkweg 494
5216 HE ‘s-Hertogenbosch
Nederland

Na ontvangst van uw geretourneerde product sturen we u een e-mail dat we uw retour hebben ontvangen. We storten het aankoopbedrag vervolgens terug binnen 14 dagen op uw bankrekeningnummer.

vintageroom.nl behoudt het recht om geretourneerde producten te weigeren of om slechts een gedeelte van het reeds betaalde bedrag te crediteren, wanneer het vermoeden bestaat dat het product reeds is geopend, gebruikt of door de schuld van de klant is beschadigd. Indien een product wordt geretourneerd dat naar het oordeel van vintageroom.nl schade heeft opgelopen die aan een handeling of nalatigheid van de klant te wijten is of anderszins voor risico van de klant komt, of is gebruikt door de klant, zal vintageroom.nl de klant hiervan via e-mail in kennis stellen. vintageroom.nl heeft het recht om de waardevermindering van het product als gevolg van deze schade op het aan de klant terug te betalen bedrag in te houden.

Voor overige vragen omtrent het ruilen en retourneren van producten kunt u ons mailen via: info@vintageroom.nl. We proberen binnen een paar uur te reageren op uw mail. U heeft uiterlijk zo spoedig mogelijk antwoord op uw vraag.

Defecten en garantie

vintageroom.nl staat in voor de kwaliteit van de door ons naar beste weten en kunnen verleende diensten en voor de deugdelijkheid en de goede kwaliteit van de door ons geleverde producten.

Wij besteden de uiterste zorg aan controle van uw bestelling voor verzending. Als uw product defect is of het niet aan de kwaliteit voldoet die u ervan mag verwachten, stuur ons dan een bericht via het contactformulier of door te e-mailen naar info@vintageroom.nl. Aan de hand van de aankoopdatum, reden van defect en de ernst bepalen we of u een nieuw product of geld terug krijgt. Een tegoedbon behoort ook tot de mogelijkheden. We behandelen uw garantieclaim zo snel mogelijk. We reageren zo spoedig mogelijk na ontvangst van uw e-mail.

Annulering van uw bestelling

U kunt uw bestelling te allen tijde annuleren, zonder opgaaf van reden en zonder betaling van een boete, mits het product nog niet is verzonden. Is het product verzonden dan gelden de normale retourbepalingen, zie artikel ‘retourneren en ruilen’.

Wij waarderen het zeer wanneer u ons zo spoedig mogelijk in kennis stelt van uw annulering. Dit kan alleen per e-mail: info@vintageroom.nl

Vermeld bij annulering a.u.b. uw bestelnummer.

Aansprakelijkheid

vintageroom.nl is niet aansprakelijk voor enige schade direct of indirect, die na de levering, door welke oorzaak dan ook, ontstaan is aan de koper, aan zaken van de koper, aan koper of zijn gezinsleden, aan derden of aan zaken van derden. In het bijzonder is Vintage room nooit aansprakelijk voor het verloren gaan of beschadigen van de verzonden producten. Vintage Room is niet aansprakelijk voor de niet-permanente beschikbaarheid van het domein vintageroom.nl en voor technische of elektronische fouten van de online inhoud.

Overmacht

Vintage Room is niet aansprakelijk, indien en voor zover haar verbintenissen niet kunnen worden nagekomen door overmacht. Onder overmacht wordt verstaan elke vreemde oorzaak, alsmede elke omstandigheid, welke in redelijkheid niet voor haar risico behoort te komen. Vertraging bij of wanprestatie door onze toeleveranciers, vervoersmoeilijkheden, werkstakingen, overheidsmaatregelen, vertragingen in de aanvoer, nalatigheden van leveranciers en/of fabrikanten van Vintage Room en vintageroom.nl alsmede van hulppersonen, ziekte van personeel, gebreken in hulp- of transportmiddelen gelden uitdrukkelijk als overmacht. In geval van overmacht hebben we het recht onze verplichtingen op te schorten of de bestelling geheel of gedeeltelijk zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden. In geen geval is vintageroom.nl gehouden enige boete of schadevergoeding te betalen, tenzij dit in de gegeven omstandigheden naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar zou zijn. Vintage Room behoudt het recht op betaling van het reeds verrichte werk en de gemaakte kosten.

Klachten en vragen

Wij zijn trots op onze winkel, de producten die wij voeren en de service die wij leveren. Controleer de geleverde producten aub direct na ontvangst. Mocht een product niet geleverd zijn conform uw bestelling of niet voldoen aan de omschrijving op onze website, dan horen wij dat graag zo snel mogelijk. Dat kan via e-mail: info@vintageroom.nl, of telefonisch via 0031 (0)73 614 49 83  (bereikbaar op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 18.00 uur en zaterdag  10.00 – 17.00 uur m.u.v. feestdagen). Ook voor vragen over een product of dienst kunt u ons op deze manier bereiken.

Wij streven ernaar om zo spoedig mogelijk op uw vraag of klacht te reageren.

U kunt uiteraard ook langskomen in onze studio in ’s-Hertogenbosch.

Privacy

Alle persoonsgegevens worden uitsluitend en alleen door vintageroom.nl gebruikt en zullen nooit aan derden ter beschikking worden gesteld, mits noodzakelijk voor betalingstransacties en bezorging van de bestelling. Meer informatie vindt u in onze cookie- en privacybepaling